Tuntikuvaukset

Meillä voit opiskella monipuolisesti useita eri tanssin lajeja. Järjestämme tasokasta opetusta kaikille tanssista mielihyvää, taitoa ja kuntoa haluaville. 

Opistossamme tanssin opiskelu on luovuutta ja persoonallisuutta kehittävä mielekäs harrastus. 

Klassisen baletin opetus perustuu arvostettuun ja dokumentoituun Vaganova- menetelmään, joka on historiansa aikana tuottanut useita klassisen baletin menestyneitä tanssijoita. Vahva klassinen pohjakoulutus antaa oppilaille perustan harjoittaa myös muita tanssilajeja.

Klassinen baletti

Baletti on vanhin tanssitaiteen muoto, jonka juuret yltävät 1400 -luvun eurooppalaisiin hoveihin. Baletti kehittää monipuolisesti koordinaatiota, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Klassinen musiikki ja loppuun asti hiotut liikkeet yhdistyvät ilmaisulliseksi ja elämykselliseksi. Klassinen baletti, sanasto ja perustekniikka ovat pitkälle standardoitu kautta maailman. Ammattilaistasolla balettitanssijoilta vaaditaan hyvin korkeaa teknistä osaamista ja tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia. Balettia voivat harrastaa kaikki lajista kiinnostuneita.

Miloff Tanssiopisto tarjoaa klassisen baletin opetusta esibaletista lähtien tasoittain ja ikävuosittain aikuisbalettiin saakka. Meillä opiskelet klassista balettia arvostettuun Vaganova-metodiin perustuen. Laji jakautuu eri koulukuntiin, joista Vaganova-metodi perustuu venäläiseen ja ranskalaiseen balettiin. Vaganova-metodi painottaa tanssijan venyvyyttä, voimaa ja pitkäjänteistä kestävyyttä. Opetuksessa käytetään ranskankielistä termistöä.

Nykytanssi

Nykytanssi on länsimaisen taide- ja näyttämötanssin muoto, joka sai alkunsa 1900-luvun modernin murroksen myötä. Siinä yhdistyy useiden tanssilajien teknisiä elementtejä sekä musiikin tyylejä. Laji elää ajassa ja on riippuvainen myös yksittäisten koreografien ja opettajien tyylistä. Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji.

Jazztanssi

Jazztanssi on alkujaan afroamerikkalaisen kulttuurin piirissä syntynyt tanssimuoto, jossa yhdistyvät afrikkalainen ja eurooppalainen tanssiperinne. Se alkoi kehittymään Yhdysvaltain orjuuden myötä alkuperäisten afrikkalais-amerikkalaisten tanssimuotojen. Tähän alkuperäiseen ja autenttiseen jazztanssiin kuuluvat myös hyvin tunnetut tanssimuodot, kuten charleston ja lindy hop sekä monet muut jazz-musiikkiin ja jazz-musiikkiin liittyviin musiikkeihin, kuten swing, rhythm and blues, blues, be bop ja mambo yhdistettävät tanssimuodot. Baletti-tanssijat alkoivat kehittämään 1920-luvulta alkaen omaa jazz-balettiaan, mikä liittyi vaihtelevasti jazz-musiikkiin. Tämä oli käytännössä modernin jazz-tanssin alku.

Miloff Tanssiopiston jazz/contemporary jazztunnit pohjautuvat sekä perinteisin että uudempiin jazztanssin tekniikoihin ja tyyleihin.

Showtanssi

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa voivat yhdistyä mitkä tahansa tanssin lajit ja tyylit. Perinteinen showtanssi on alun perin irtautunut jazztanssista, johon sekoittui muun muassa discotanssia, hip hopia, balettia, latinalaisia tansseja ja afrotanssia.

Showtanssi ei ole vain tanssimista, vaan nimen mukaisesti kyse on show`sta. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymällä esitykseen ja pukeutumalla huomiota herättävästi. Suoritus saa sisältää akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä. Tärkeää on kokonaisuus, jossa yhdistyvät koreografia, tanssi, suorituksen ajatus ja esiintymisasut. Showtanssi on ennen kaikkea myös tarinaa, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja kehon liikkeiden, koko ryhmän sisäisen voiman sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Asusteet ja musiikki auttavat tukemaan tanssin sisäistä voimaa, joka kohdistuu myös katsojien tunnetiloihin.

Showtanssia voivat harrastaa kaikenikäiset. Showtanssissa oppii hyvin tanssin perusteita kuten piruetin, erilaisia hyppyjä sekä erilaisia hyppy- ja askelsarjoja. 

Ballet Workout

Ballet Workout on ainutlaatuinen menetelmä, joka perustuu klassisen baletin peruselementteihin. Ohjelma on suunniteltu erityisesti niin, ettei tanssi- tai kuntotanssiliikuntakokemusta tarvita. Klassiseen balettiin pohjautuva lattiatanko kehittää liikkeiden sulavuutta ja hioo etenkin jalkatekniikkaa ja keskustan hallintaa. 

Vahvistamme lihaksia, kehitämme joustavuutta klassisen musiikin taustoittamana. Laji on erinomaista kehonhuoltoa ja kehonhallintaa opettava tekniikka, sekä sopii hyvin vahvistavaksi oheisharjoitukseksi tanssijoille. Se lisää lihaksiston kimmoisuutta ja nivelten liikkuvuutta sekä parantaa ennaltaehkäisevästi koko kehon kykyä palautumiseen.

Lattiatasossa tehtävät baletinomaiset harjoitukset vahvistavat, venyttävät ja lisäävät nivelten liikkuvuutta. Harjoitusten avulla lihakset pysyvät elastisina ja linjakkaina. Klassiseen balettiin pohjautuva lattiatanko kehittää liikkeiden sulavuutta ja hioo etenkin jalkatekniikkaa. Laji soveltuu pidempään tanssineille vahvistavaksi oheisharjoitukseksi, kun taas aloittelijoille se on erinomainen kehoa huoltava ja kehonhallintaa opettava tekniikka.

5/5
Takaisin etusivulle
5/5
Uusille oppilaille
5/5
Lukujärjestys

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä

Olemme täällä sinua varten

Toimisto | Office

Vapaudentie 42, 60100 Seinäjoki
Phone: 050 5014416 | 010 5080850
Email: toimisto(at)milofftanssiopisto.fi

Toimipaikat | Studiot

Mestarintie 8, 60100 Seinäjoki
Urheilutie 4, 61800 Kauhajoki

Avoinna | Our Hours

Arkisin 10-18, la 10-14


Seuraa meitä | Follow Us